Vroeger en nu

In 1954 werd de winkel in de Stationsstraat in Deurne opgestart door Martien Beijers. Destijds was het een echt buurtsupertje en in de loop der jaren groeide de winkel uit tot een groentewinkel met een groot randassortiment.

Medio 1983 hebben zijn dochter en schoonzoon, Franca en Christ Manders-Beijers de zaak doorgezet. Het assortiment onderging een metamorfose en vanaf die tijd is het enkel groente en fruit wat de klok slaat. Door inspelen op de wensen van de consument werd Beijers een groente en fruit speciaalzaak die de weg van panklare producten ingeslagen is.

In 2003 kwam zoon Willem Manders meewerken in de zaak om deze mettertijd over te nemen. Gedurende de laatste jaren is de logische stap van panklaar naar kant en klaar ook gezet. In januari 2009 is de laatste overname een feit en om goed van start te gaan, heeft zijn winkel een geheel nieuw interieur gekregen. De visie van Willem komt in deze winkel perfect uit de verf.

Op de gevel prijkt nog steeds met gepaste trots de naam: Beijers Groente & Fruit. Een naam met een goede achtergrond, en een vertrouwde historie. Het assortiment bestaat uit onder andere gesneden, panklare groenten, rauwkosten en salades, diverse soepen, maaltijden, toetjes, gemengd fruit, diverse tapas en nog iedere dag is het assortiment groeiende.

De basis van de nieuwe winkel is de gemaksvoeding en een persoonlijke benadering van de klanten. Panklare groenten, rauwkost, salades, soepen, kant en klare maaltijden, desserts en tapas kunnen volop worden gepresenteerd. Al deze gemaksvoeding wordt dagelijks vers gemaakt door de firma Beijers, alles uit eigen keuken, zonder kleur-, geur-, en smaakstoffen!

Willem is volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe gemaksvoeding, waarbij hoogwaardige kwaliteit, smaak en gezondheid hoog in het vaandel staan.

 

Samenwerking Beijers Groente en Fruit en Compagnon Culinair

woensdag 11 februari 2015 - 16:26 | door Willie Thijssen - Weekblad voor Deurne

DEURNE - Beijers Groente en Fruit aan de Stationsstraat in Deurne heeft sinds vorige week het assortiment flink verruimd met kant-en-klare maaltijden, bereid door Compagnon Culinair. Klanten kunnen er nu behalve voor groente en fruit ook terecht voor complete maaltijden of maaltijdcomponenten.

De grootouders van huidig eigenaar Willem Manders, Martien en Tonia Beijers, begonnen midden jaren vijftig een buurtsupermarkt aan de Stationsstraat 11 in Deurne. De buurtsuper transformeerde in de loop der jaren tot een groentewinkel met een groot randassortiment. In 1983 zetten dochter Franca en schoonzoon Christ Manders de zaak voort. Zij richtten zich in de jaren tachtig en negentig volledig op groente en fruit. Daar kwam met name begin deze eeuw verandering in. Door inspelen op de wensen van de consument sloeg Beijers de weg van panklare producten in. In 2003 kwam zoon Willem Manders meewerken in de zaak om deze in 2009 over te nemen. De laatste jaren is de stap gezet van panklare producten naar kant-en-klare producten. Slechts een kwart van het assortiment in de winkel is nog onbewerkt, de rest is gekookt, gesneden of verwerkt in salades. Ook de noten- en pindabar heeft een prominente plek in de winkel gekregen. "Ik noem onze zaak zelf een gemakswinkel", vertelt Willem Manders.

Groeiend
Onlangs heeft hij een deal gesloten met Compagnon Culinair. Een Deurnes bedrijf, gevestigd aan de Paul Gabriëlstraat op bedrijventerrein Leemskuilen. Compagnon Culinair is in 2002 gestart en bereidt ambachtelijke maaltijden op hoog niveau. Door de alsmaar toenemende vraag naar kwaliteitsproducten is het bedrijf gegroeid tot een veelzijdige producent van maaltijden en maaltijdcomponenten. De professionele koks van Compagnon Culinair produceren dagelijks maaltijden en maaltijdcomponenten voor diverse toepassingen en doelgroepen. Willem Manders: "We zijn met onze groentezaak de eerste winkel die een overeenkomst met Compagnon Culinair heeft. Het is een groeiend bedrijf."

Etikettering
Willem Manders maakte voorheen zelf de maaltijden. Soms wel 500 per week. "Het werd te veel. Ik was er te veel tijd mee kwijt en had nog nauwelijks tijd over om de zaak te managen." Daarnaast speelde ook de nieuwe regelgeving met betrekking tot etikettering een rol. "Vanaf 13 december 2014 moeten onze producten voldoen aan strenge regelgeving wat betreft de etikettering. Dat was voor ons als klein bedrijf gewoon niet meer haalbaar."
Manders ziet veel voordelen in de maaltijden en de maaltijdcomponenten van Compagnon Culinair. "Onze klanten kunnen eenvoudig zelf een maaltijd samenstellen uit de verschillende producten. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen of ze rijst of stamppot bij een stukje vlees willen. Het is als à la carte eten. We zijn de eerste winkel die met dit concept werkt."

Goede kwaliteit
De producten van Compagnon Culinair liggen sinds vorige week in de schappen van Beijers. "De eerste reacties zijn heel positief. Onze klanten vinden de kwaliteit goed. Maar daarnaast kunnen onze klanten uiteraard ook nog altijd voor een gewone bloemkool en een steel prei bij ons terecht", vertelt Manders.
Hij verwacht dat zijn winkel met deze nieuwe ontwikkeling weer een aantal jaar vooruit kan. "Maar we blijven ons vernieuwen en de lat hoog leggen. Zo zijn we ook op andere gebieden bezig met nieuwe ontwikkelingen. Zoals het thuis afleveren van pakketten. We hebben nu zo'n dertig adressen. Dat willen we laten groeien naar honderd. We leveren onze producten af tot in de koelkast."
Beijers Groente & Fruit

Op de gevel van Stationsstraat 11 in Deurne prijkt met gepaste trots de naam: Beijers Groente & Fruit. Een naam met een goede achtergrond en een vertrouwde historie in Deurne. In de winkel wordt een breed assortiment aardappelen, groente en fruit aangeboden. Het assortiment bestaat verder uit gesneden panklare groenten, rauwkosten en salades, diverse soepen, maaltijden, toetjes, noten en pinda's, gemengd fruit en diverse tapas. Hoogwaardige kwaliteit, smaak en gezondheid staan daarbij hoog in het vaandel.